שמן אתרי תפוז מתוק

10 מ"ל

Citrus sinensis

Sweet Orange Oil

התפוז הוא עץ הדר ממשפחת הפיגמיים. מקורו בהכלאה טבעית שנמשכה דורות רבים, בין פומלה (Citrus maxima) לבין מנדרינה (Citrus reticulata), שני פירות הדר שמקורם בסין. הוא מגודל באזורים טרופיים וסובטרופיים בכל רחבי העולם. ברזיל היא היצרנית הגדולה בעולם של תפוזים ואחריה ארצות הברית. בישראל קיים גידול מסחרי של תפוזים ההולך ומתמעט משנה לשנה, בעיקר בשל חוסר כדאיות כלכלית.

נוהגים לחלק את סוגי התפוז לשתי קבוצות עיקריות, תפוז מתוק (Citrus sinensis) ותפוז מר (Citrus aurantium) המוכר גם בשם חושחש. התפוז המתוק משמש בעיקר כפרי מאכל ולייצור מיצים, בעוד התפוז המר אינו נמכר לאכילה כפי שהוא, בשל טעמו והוא משמש בעיקר לייצור ריבה (מרמלדה).

השמן האתרי מופק ע"י סחיטה של קליפת הפרי. שמן התפוז המתוק הוא תוצר לוואי של תעשיית המיץ. משמש כחומר טעם במזון ומשקאות והוא משמש גם בתעשיית הבשמים.

 

29.00 ₪

הוראות שימוש

לתשומת לב משתמשי האתר: אנו עושים את מירב המאמצים על מנת שהמידע המובא באתר זה יהיה אמין ומדוייק. עם זאת, מידע זה הינו בגדר דעה והמלצה בלבד ואין לראות בו תחליף למרשם או טיפול רפואי.

שמן התפוז המתוק לא נחשב לפוטוטוקסי, אך עדיף יהיה להמנע מחשיפה של העור לשמש 12 שעות לאחר הטיפול. שמן התפוז המר כן נחשב לפוטוטוקסי ויש להשתמש בו בזהירות המתבקשת.

טיפ

בארומתרפיה וקוסמטיקה נחשב שמן התפוז המתוק למשפר זרימת דם בעור, נוגד כיווצים, אנטיספטי, מרגיע ומרענן. 
משמש לטיפול בכאבי שרירים ובהצטננויות. בתחום הקוסמטי, בעיקר לטיפול בעור שמן. 

דואר רשום 25 ש"ח

שליח עד הבית 49 ש"ח

משלוח חינם בקניה מעל 450 ש"ח

דרגו את המוצר

כתוב את חוות הדעת שלך על המוצר: שמן אתרי תפוז מתוק

  כוכב 1 2 כוכבים 3 כוכבים 4 כוכבים 5 כוכבים
דירוג מוצר